Veszélyes utakon az iskolába

Spektrum tv-n van egy sorozat a legextrémebb iskolába jutási helyszínekről ezzel a beharangozóval:



"A világ számos táján élnek olyan gyerekek, nem ’kényelmesen’, autóval, tömegközlekedéssel, netán pár perces sétával jutnak el nap mint nap az iskolába, hanem rendkívül mostoha körülményekkel kell megküzdeniük az odajutásért. Ezek a gyerekek órákat gyalogolnak, hegyeket másznak vagy éppen eveznek mire elérik az iskolát, tudomást sem véve a félelemről, hidegről, forróságról vagy a vadállatokról, mert a jobb élet reménye lebeg a szemük előtt, amely az iskolában kezdődik. A Himalája, Kenya, Nepál, Oroszország és Peru gyermekeit kíséri végig a sorozat a világ leglátványosabb és legveszélyesebb iskolába vezető útjain."



A jobb élet reménye valószínűleg a szüleik szeme előtt lebeg, akik azt gondolják, hogy a fehér ember civilizációja az élet fenntartója. Ez szomorú

Ezért elküldik a gyerekeiket egyedül messze távolba, mert a legjobbat akarják nekik. Ez veszélyes.



Ki az, aki ennyire képes manipulálni az embert? Ki hitette el ezekkel a szülőkkel, hogy az ő életük nem jó, és hogy csak a fehér emberé a követendő? Mi bírja rávenni a szülőket, hogy ilyen helyzetekbe beleengedjék a gyerekeiket? És már megint a szeparáció! Még nem ismerik ennek a következményeit.

Ez életveszélyes.

Megjegyzések