Madárodúba-lesek

katt a címekre, és máris ott vagy a fészeknél ...

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A FEKETE GÓLYA FÉSZEKBŐL












A Gemenc Zrt., a Duna – Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően 2013-tól egy fekete gólya pár életébe pillanthatnak be az érdeklődők. A rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különleges és érdekes jeleneteket a kamerát folyamatosan nem nézők is láthassák a Gemenc Zrt. honlapján. (a kép is innen származik)

A gólyapár 2011-ben rakott fészket Keselyűsben. A hím gólya fiókaként 1999-ben Bogyiszlón kapta meg gyűrűjét, és az évek során többször is azonosították a szakemberek. A megfigyelések alapján a telet a Jordán folyó mentén szokta eltölteni.



Gólyakamerák magyarországon

Elérhetők a Google Street View alkalmazáson belül. Nézz körül az országban :)







rétisas-valóságshow - kukkants be a fészekbe!










A Duna-Dráva Nemzeti Park egyik zászlós faja a fokozottan védett rétisas, melynek legerősebb kárpát-medencei állománya éppen működési területükön, a Dél-Dunántúlon található. Az igazgatóság úgy döntött, hogy egy olyan fajt választ ilyen bemutatás céljából, mely szépségében, nemességében közel áll az emberek szívéhez, mindemellett ritkasága és óvatossága miatt még a szakemberek számára is nehezen kutatható. Így lett a kiválasztott hazánk legnagyobb ragadozó madara, a rétisas mellett. (forrás: Sokszínű vidék)
Ehhez nem írok semmi különöset, nagyon izgalmas.
2016. ápr. 27. 15:57
Az előbb kelt ki az utolsó tojásból a madárka. Nagyon izgalmas, ahogy a cinege eltakarítja a tojáshéjat. Kicsit vissza kell tekerni a csúszkával

Élvezzétek az életet! Szépséges tavaszt mindenkinek!




Megjegyzések